Kindercoaching

Kindercoaching

Herken je dat, dat je kind niet lekker in zijn vel zit?
Vast wel, want ieder kind maakt dat dikwijls mee.

Maar als deze momenten langer duren kan jouw kind
in een neerwaartse spiraal terechtkomen.
Dat wil je natuurlijk niet en dan kan ik helpen.

Kindercoaching helpt bij

Boosheid
(Faal)angst
Zelfvertrouwen
Agressie en impulsief gedrag

 


Verdriet
Slachtoffer pesten
Gedragsproblemen
Gevolgen echtscheiding ouders

 

 

Overlijden van een dierbare
Sociaal- emotionele problemen
Neerslachtige gevoelens 
Agressie en impulsief gedrag
 

 

Voor wie?

Kindercoaching is voor kinderen t/m 18 jaar die voor wat reden dan ook niet lekker in hun vel zitten. De nadruk ligt tijdens de sessies op het werken naar een oplossing. Dit doe ik door te luisteren en te kijken naar wat past bij jouw kind en de huidige situatie.

Een belangrijk onderdeel van de coaching is dat er bijna altijd een ouder aanwezig is. Hierdoor ontdek je wat er nu eigenlijk bij je kind speelt en hoe je als ouder hier thuis ondersteuning bij kan bieden.

Hoe werkt kindercoaching?

Tijdens de coaching kijken we naar wat er nu aan de hand is en hoe we dat kunnen gaan aanpakken. Waar loopt je kind nu tegenaan en wat heeft hij of zij hierbij nodig om weer verder te komen? Deze manier van werken is uiterst effectief bij zowel kinderen als tieners.

De coaching is om de twee of drie weken. Zo is er genoeg tijd om met de oefeningen thuis aan de slag te gaan.

Elke traject is maatwerk en wordt afgestemd op wat jouw kind nodig heeft om vooruit te komen en zich weer beter in zijn of haar vel te laten zitten.

‘Wat fijn dat we thuis gelijk aan de slag konden gaan en

binnen korte tijd al resultaat zagen.’

‘Wat fijn dat we thuis gelijk aan de slag konden gaan en binnen korte tijd al resultaat zagen.’

 Jouw kind krijgt

Drie sessies van 50 minuten.

Coaching waarbij we actief aan de slag gaan. We gaan zeker niet alleen maar stilzitten en praten, maar ook vooral doen en ervaren.

Oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan.

 

 

 

Jij krijgt

De mogelijkheid om aanwezig te zijn bij de sessies. Samen met je kind leren en ontdekken is vaak veel effectiever dan naderhand te worden bijgepraat.

Oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan.

Thuis direct kunnen toepassen. Dat werkt.

Kindercoaching is ontzettend effectief, omdat alles wat jouw kind oefent tijdens de coaching gelijk kan gaan toepassen daar waar het nodig is. Dit zorgt ervoor dat jullie snel verbetering zien.
Hierdoor is de coaching geen traject van vele maanden, maar van slechts enkele weken!

Stilzitten en alleen praten doe ik niet aan. Tijdens de coaching zijn we actief bezig en zodoende ontstaat er een goed gesprek.
Ik gebruik hiervoor verschillende materialen, waardoor jouw kind geprikkeld wordt om mee te bouwen of te tekenen en te vertellen over wat er in zijn of haar hoofd omgaat.

‘Er is weer rust in haar koppie.’

M.- vader van F., 10 jaar
Ik vond het ontzettend prettig om tijdens de coaching aanwezig te zijn. Ik zag hoe Lisette F. meenam tijdens de coaching door gebruik te maken van blokken. Het werd een heel ontspannen gesprek waaruit goede adviezen kwamen die we voor thuis meekregen.

Tyrza- moeder van Femm, 8 jaar
We kwamen letterlijk van ver (55 minuten rijden), maar het was het meer dan waard. Lisette kreeg snel boven water wat er nu eigenlijk speelde bij Femm. Ik heb de sessies als ontzettend prettig én praktisch ervaren.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er van mij als ouder verwacht?

Je kind gaat iets leren wat nu nog lastig is. Daarom is het belangrijk dat je er thuis voor hem of haar bent als het even lastig wordt om bijvoorbeeld door te zetten. Je kind positief aanmoedigen is hierbij heel belangrijk.

Krijgt mijn kind huiswerk?

Het oefenwerk is een heel belangrijk onderdeel van de training. Als er thuis niet wordt geoefend zal er te weinig vooruitgang zijn. De hersenen hebben het nodig om de nieuwe handvatten thuis regelmatig te oefenen, zodat ze ook daadwerkelijk worden onthouden.

Wat als mijn kind ziek is?

 Wanneer de afzegging buiten de 24 uur voor de start van de les is kunnen we een vervangende les inplannen.

Wij wonen niet in de buurt. Kan de begeleiding ook online plaatsvinden?

Ja, voor de Ik leer anders-training is dit mogelijk. In mijn beveiligde leeromgeving kan jouw kind veilig online de training krijgen.
Ik maak gebruik van meerdere camera’s waardoor zowel ik als mijn bord en werkmaterialen goed te zien zijn.

Gewoon goede hulp bij het leren.

Copyright Praktijk Lisette Castelein